workshop model

drie dagen intensief model tekenen en schilderen

klik hier
WORKSHOP MODEL SCHILDEREN
Een 3 daagse ontdekkingsreis in het model tekenen en schilderen naar aanschouwing.
Naast de workshop portret is er weer begonnen met het aanbieden van de workshop model tekenen en schilderen. Een goede gelegenheid om de wereld van het model goed te leren kennen.
Het model heeft binnen de schilderkunst een vaste status. Het tekenen en schilderen van een model heeft altijd een goede weergave gegeven van de kunde van de kunstenaar. Het is dan ook niet gek dat het model, en met name het naakt, een geliefd genre is binnen de schilderkunst. Gedurende deze workshop leer je omgaan met het kijken, vertalen van 3-dimensionaal naar 2-dimensionaal, vlak en vorm herkennen en worden er oefeningen gedaan met warme en koude tinten, vlakverdeling en natuurlijk vooral de ruimte krijgen om veel te oefenen naar aanschouwing.

Tijdens deze workshop zijn er wisselende modellen aanwezig zijn. Er zal in worden gegaan op de anatomie van het menselijk lichaam. Je leert het menselijk lichaam via de herkenbare, anatomische verhoudingen zien en weer te geven. We gaan stap voor stap verkennen, aanschouwen en oefenen. Er zal aandacht en ruimte zijn om zaken eigen te maken, te verdiepen en enkele demonstraties te zien.

MEEDOEN?:
Wil je graag deze workshop komen volgen?
Kijk in de agenda wanneer de volgende workshop model plaatsvind en schrijf je in!

KOSTEN:
De kosten voor deze 3 daagse workshop zijn € 185,00
Dit is inclusief materiaal en heerlijk uitgebreide lunch.

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal in Arnhem.
Het gebouw ligt tussen de woningen in. De oprit naar het gebouw ligt naast Rosendaalsestraat 371a. Kijk hier voor een routekaartje.