cursus aanbod

wekelijks cursusaanbod per dagdeel.

klik hier

WEKELIJKSE CURSUS
Of het nu één workshop is of jarenlang les nemen, het leren tekenen en schilderen blijft voor iedereen een verrijking op het (dagelijkse) leven.
De wekelijkse cursus  kenmerkt zich door een open en holistische benadering. De belangrijkste motivatie van de docent is het toegankelijk en eenvoudig maken van de teken en schilderkunst. Natuurlijk zijn er mensen met een gave voor tekenen en schilderen. Echter draagt iedereen de mogelijkeid in zich om zichzelf hierin te verbazen en werkelijk leren te tekenen en te schilderen.  Je wordt hierin op eigen tempo begeleid, gemotiveerd en soms uitgedaagd tot het nemen van nieuwe stappen om zo tot vernieuwende inzichten te komen.
Tijdens de lessen wordt er vooral met houtskool en olieverf gewerkt. Houtskool wordt gebruikt voor het tekenen, opzetten en het doen van 'kijk' oefeningen. Olieverf is het voornaamste medium waar de cursist uiteindelijk in thuis wordt gebracht.

De lessen vinden plaats in het atelier van Studio Iskander dat speciaal voor de cursussen en workshops is betrokken. Het geeft ruimte aan zo'n 10 cursisten. Al het materiaal is aanwezig voor de beginnende cursist. Wanneer men verder groeit en meer een eigen stijl en voorkeur ontwikkeld gaat men zelf materiaal aanschaffen. Uiteraard kan men hierbij advies krijgen om tot goede keuzes te komen.
Omdat de docent een brede kennis en ervaring heeft is het voor vrijwel iedereen mogelijk om de cursus en/of workshops te komen volgen. Of het nu fijnschilderen is, alla prima, kwasten of abstract, men wordt altijd op plezierige en professionele wijze begeleid. De docent is een kunstschilder in hart en nieren. Hij heeft een grote passie voor het vak maar ook voor het doorgeven van de aanwezige kennis. Naast 2 opleidingen te hebben gevolgd besteed hij nog steeds ruime tijd aan het ontdekken en aanleren van andere technieken of methodes. Schilderen is een vak waar je niet uitgeleerd in hoeft te zijn. Maar wat voor de docent vooral belangrijk is gebleken is het eenvoudig houden van de verschillende facetten van het schilderen. daarom probeerd hij via een holisitsche benadering de lessen zo te brengen dat het voor iedereen toegankelijk is.

PROEFLES:
Een proefles is altijd mogelijk op elk van de cursusdagen. Een proefles kost € 15,00.
Wil je jezelf aanmelden of gewoon meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

LESDAGEN:
- Maandagavond van 18.30 tot 21.00
- Woensdagochtend van 09.00 tot 12.00
- Vrijdagavond van 18.30 tot 21.30

KOSTEN:
Studio Iskander hanteerd een open lesaanbod. Dit betekend dat je zelf bepaald wanneer je naar de les komt en alleen betaald voor de lessen die zijn gevolgd.
Wanneer je een les niet wilt of kunt bijwonen is het de afspraak dat je dit minimaal 24 uur van te voren doorgeeft. Bij ongemelde afwezigheid wordt € 15,00 in rekening gebracht.
De lessen worden elk eind van de maand in rekening gebracht.
Lessen op de maandagavond: € 22.00
Lessen op de woensdagochtend en vrijdagavond: € 25,00

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal. Het gebouw ligt tussen de woningen in. De oprit naar het gebouw ligt naast Rosendaalsestraat 371a. Kijk hier voor een routekaartje.

WORKSHOPS:
Naast de wekelijkse cursus is er de mogelijkheid om specifieke workshops te volgen. Kijk hier voor een overzicht.

 BASISCURSUS
Om vanuit het niets in iets te gaan staan.
Binnen de wekelijkse schildercursus is het mogelijk om als beginner te starten met een basiscursus. Hierin wordt je stap voor stap meegenomen in de verschillende aspecten van het tekenen en schilderen. In het begin ga je veel oefeningen doen met houtskool. Je leert om goed te kijken, verhoudingen herkennen, composities op te stellen, tonen herkennen en vertalen naar kleur en grijstonen. Na ongeveer 4 lessen stappen we over naar het hanteren van olieverf. daarbij worden eerst weer enkele oefeningen gedaan om bekend te worden met het medium. Daarna zal er gewerkt worden vanuit de eigen wens. Dan begint het avontuur. Onder begeleiding leer je jouw eigen ideeën en wensen om te zetten tot een prachtig schilderproces. Een basiscursus bestaat uit 10 lessen. De basiscursus is tevens voordelig. Je krijgt 10 lessen voor de prijs van 9. (zie hieronder voor details)

Kosten basiscursus: € 210,00 *
*Met een basiscursus is het eveneens mogelijk om te wisselen tussen de lesdagen en gebruik te maken van het open les aanbod.