workshop plein air

de wonderlijke wereld van het schilderen op locatie.

klik hier

WORKSHOP PLEIN AIR
Tijdens de zomermaanden zijn er losse workshop dagen waarbij we erop uit trekken.
Het buiten schilderen, ofwel plein air, is een bijzondere ervaring. Niet alleen is het een heerlijk moment in de buitenlucht maar het schilderen op locatie geeft zowel uitdaging als ook voldoening. Het schilderen in de buitenlucht blijft iets bijzonders.
 
Tijdens deze losse workshopdagen leer je anders naar je omgeving te kijken. Ontdek hoe koude en warme tinten kunnen worden toegepast om tot pakkende kleurcontrasten te komen, leer hoe je tot een spannende compositie komt en ervaar hoe de omgeving zich veranderd terwijl je deze probeert te vangen voor het moment. Ook leer je opnieuw te kijken naar het plaatsen van een perspectief.
De locaties zijn meestal rondom Arnhem. Zo is er al regelmatig geschilderd rond het kasteel van Doorwerth, de Posbank en de uiterwaarden van de Rijn.

WAT KUN JE VERWACHTEN:
De dagen dat deze workshop tijdens de zomermaanden wordt gehouden worden zo goed mogelijk via de agenda bekend gemaakt. Daar kun je onder anderen lezen waar de workshop gehouden wordt. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn en de weergoden werken mee, zal de workshop bevestigd worden. Als je jezelf hebt aangemeld krijg je een uitnodiging met alle informatie over locatie, wel of geen lunch meenemen en tijden. Meestal beginnen we rond 10.00 en eindigen we op een onderling afgesproken tijd. Je krijgt tijdens het schilderen hulpvolle informatie, demonstraties en tips en tricks over hoe te werk te gaan.
Op sommige lokaties is er de gelegenheid om lunch te kopen en gebruik te maken van een toilet.

MEEDOEN?:
Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan?
Je kunt je opgeven voor de deelnemerslijst zodat je gelijk hoort wanneer deze workshop plaastvind. Of houd de agenda in de gaten.

KOSTEN:
De kosten voor deze workshop zijn € 50,00
Materiaal en lunch dienen zelf meegenomen te worden.
Er zijn een beperkt aantal veldezels te leen. bij deelname graag vermelden of men een veldezel wil lenen.